Redakční blog iDNES.cz

Co vám kdy jede aneb jízdní řády na iDNES.cz nově

26. 06. 2008 13:30:25
Prázdninové výlety si teď naplánujete mnohem snáz. Server Jizdnirady.cz, který patří do rodiny iDNES.cz, se totiž představil v nové a vylepšené podobě. Vzdušná grafika, našeptávač či jednoduché zobrazení zpětných spojů vám hledání vlaků, autobusů či letadel usnadní a zpříjemní.

Na první pohled zaujme nová grafika: přívětivější barva i jednodušší ovládání. Nová funkce našeptávač pomůže podle zadaných písmen rychleji vybrat startovní nebo cílové místo. jizdnirady3.bmp

Rychleji lze také přepínat mezi jednotlivými jízdními řády, ať už jde o ten autobusový, vlakový, jejich kombinaci, letový řád Letiště Praha nebo škálu bezmála sedmi desítek městských jízdních řádů.

Každý cestovatel má navíc možnost upřesnit své požadavky pomocí volby Rozšířené zadání. Může tak snáze definovat přestupní a průjezdní místa nebo zadat najednou více možných nástupních míst a získat tak najednou více možných kombinací.

Výrazně se zjednodušilo také vyhledávání zpátečních spojů, které je nyní dostupné pod speciálním tlačítkem. Pomocí funkce Moje spojení se dají uložit nejčastěji používané spoje, které jsou pak pro další zpracování dostupné jedním kliknutím.

Ať už se s novými jízdními řády vypravíte na výlet nebo za prací, přejeme vám šťastnou cestu!

Tomáš Ventura, redakce iDNES.cz

Autor: Redakční blog iDNES.cz | karma: 17.82 | přečteno: 13652 ×
Poslední články autora