Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vodní želva

5. 6. 2008 23:37
překvapili jste mě, že je možná diskuse

Je mi jasné, že proti rozhodnutí soudu existují opravné prostředky, takže výrok soudu může být zvrácen.  Jenže tomu už asi nikdo nebude věřit. Uvedu dva příklady. Tím prvním je skutečnost, že když se státní zástupce Obst  rozhodl podat obžalobu na pana Čunka, tak mu byl případ naprosto nestandartně odebrán (proč k tomu nedošlo již v průběhu prověřování). Tím, druhým příkladem je to, že státní zástupce Salichov zastavil trestní stíhání a národu sdělil, že věří Čunkovi a jeho svědkůmi, ale nevěří jakési Urbanové.   Domnívám se, že v případě rozporných výpovědí by vždy měl rozhodovat soud (nikoli státní zástupce), takže si myslím, že Vojtěch Cepl ml. ani nemohl rozhodnout jinak, než rozhodl, protože jinak by jako soudce (nestranný) musel skončit.   

0 0
možnosti

ant.

7. 6. 2008 0:23
Re: překvapili jste mě, že je možná diskuse

...a proč by ne - nebude to poprvé, co jeden soud rozhodne tak a druhý přesně naopak - a třeba i několikrát. Docela by mne zajímalo, proč stejně intenzivně nebyl vyšetřován Gross nebo Doležel (5 v českých na stole) - tam ani záznam kamerou nestačil jako důkaz...ale proti Čunkovi stačila výpověď frustrované báby - po pěti letech !!! - a začal kolotoč. Můj názor je, že kdyby Čunek nevystěhoval tmavočechy z "domu hrůzy", tak měl klid. Co na něho měli kromě výpovědi sekretářky, kterou nejdříve sexuálně obtěžoval 8-o - zamítnuto, pak se jí chlubil úplatkem 8-o a ještě ji nepodpořil v podnikání - a to si asi dovolil dost...docela by mně stačila odpověď na jednu otázku: "PROČ čekala Urbanová s udáním 5 let"?...

0 0
možnosti

Nomen O

5. 6. 2008 17:44
Spravedlnost.

Soudce Vojtěch Cepl, jde ve šlépějích svého otce. Kéž by takových soudců bylo více a ještě více. Potom by se dalo říci že, "Pravda a láska zvítězila"

0 0
možnosti

ant.

7. 6. 2008 0:09
...panebože - jen ne" Havlovu pravdu a lásku"...

...z té je blbá nálada...;-)...

0 0
možnosti

Streit

5. 6. 2008 12:58
Benešová se nemusí omluvit

Rozsudek jsem zveřejnil už den před vyhlášením, zde: http://streit.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=37854

:-)

Soudce Cepl mladší je šoumen. Jeho otec už naštěstí na Ústavním soudu skončil.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS