Redakční blog iDNES.cz

Na iDNES.cz blogují Pekárková, Hrušínský i Čechomor

17. 06. 2008 16:35:26
Blog iDNES.cz přilákal za rok svého života již dva a půl tisíce autorů, kteří denně plní hlavní stranu blogu desítkami nových článků. Takřka čtvrt milionu čtenářů měsíčně si za stejnou dobu zobrazí články na blogu tři milionkrát. Najdou tu skvělé texty i nádherné fotky, můžou být u toho, když vzniká kniha, seznámit se s názory významných lidí nebo nahlédnout do zákulisí populární kapely.

Řady bloggerů na blogu iDNES.cz v poslední době rozšířila řada zajímavých autorů. Patří k nim nejznámější česká taxikářka, spisovatelka Iva Pekárková píšící exkluzivně pro blog iDNES.cz, herec a ředitel Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský či český emigrant a spoluzakladatel legendární kapely Máci Ivan Suchel.


Portfolio autorů i témat je značně široké. Založit blog si u nás může kdokoli - jednotlivci i skupiny, ti kdo chtějí komentovat dění kolem sebe, ti, kdo v blogování našli další cestu ke svým příznivcům, i ti, kdo se psaním blogu prostě jen baví. Čtrnáct let v Praze žijící moderátor Expresradia, Američan Robert Polo známý též jako Dr. Bob, je prvním anglicky píšícím autorem na blogu iDNES.cz. O životě v populární kapele píše nově houslista Čechomoru Karel Holas, o zákulisí fotbalového Eura 2008 se dozvíte od reportérů TV Prima. Píše pro nás i novinářská legenda Karel Pacner.

Možnost podělit se na blogu iDNES.cz s ostatními čtenáři o své názory a postoje využili mnozí politici, sportovci, umělci, celebrity, vědci, novináři, literáti. Na iDNES.cz si však může blog založit kdokoli, koho baví psaní a chce prezentovat svoje názory a postřehy. Blog není určen pouze VIP autorům. Po roce fungování u nás blogují podnikatelé, lékaři, učitelé, matky na mateřské dovolené, sportovci i studenti. A své texty vkládají do blogu nejen z České republiky, nýbrž z rozličných míst planety - ať už z Evropy, Ameriky nebo třeba Mongolska. A rovněž v nejrůznějších končinách světa usedají k monitorům počítačů i naši čtenáři.

Na blogu se výborně doplňuje mužské a ženské vidění věcí, velmi zajímavé je srovnání pohledu na svět od bloggerů nejrůznějšího věku. Věk totiž rozhodně není překážkou pro úspěšné blogování. Příkladem jsou Karel Drábek nebo Jiří Pospíšil, z druhé strany spektra třeba Lenka Veverková či Phuong Thuy Do Thi.

Tematický záběr článků je velmi široký, od politiky přes romskou problematiku (ta patří mezi nejžhavější témata, mezi bloggery jsou kritici i obhájci Romů), komentáře k dění ve společnosti, vědu, cestopisy a hobby po všeobecné lidské starosti jako je život na mateřské dovolené, starost o dítě v inkubátoru či boj s anorexií. Daleko viditelná záře se po nebi internetu rozšířila z článků několika vietnamských bloggerů a bloggerek, kteří píšou o životě Vietnamců v Česku.

Blog na iDNES.cz nabízí také speciály. Reportéři TV Prima se zaměřili na fotbalový šampionát EURO 2008, extrémní námořní jachtař David Křížek popsal svůj závod přes Atlantik, od Kateřiny Geržové se čtenáři mohou dozvědět vše o jejím boji se závislostí na tabáku.

Blogy na iDNES.cz (http://blog.idnes.cz/) byly spuštěny 1. května 2007. Za rok jejich existence si zde své stránky založilo již téměř 2 500 autorů, kteří zveřejnili přes 25 000 článků. Denně si tak návštěvníci blogů mohou přečíst 50 až 70 nových článků. Přidejte se k nim!

Renata Fiedlerová, Jan Dvořák

Autor: Redakční blog iDNES.cz | karma: 16.87 | přečteno: 11247 ×
Poslední články autora